Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/betonpomp/domains/minibetonpomp.nl/public_html/cmsPrivate/core/Vendors/Smarty/Smarty.class.php on line 742

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/betonpomp/domains/minibetonpomp.nl/public_html/cmsPrivate/core/Vendors/Smarty/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 52
Betonvloer storten - Kleine betonpomp huren? Betonpompen met hoge prestaties

Betonvloer storten

Een betonvloer storten is een flinke klus die in veel gevallen door een professional wordt uitgevoerd. Hier komen vaak redelijk hoge kosten bij kijken, die u makkelijk kunt vermijden als u zelf het betonvloer storten uitvoert. Met een betonpomp kunt u dit eenvoudig zelf, zonder dat daar veel mankracht bij nodig is.

Voorbereidend werk op betonvloer storten

Voordat u een betonvloer kunt storten is het belangrijk dat er geen vloer ligt. Heeft u bijvoorbeeld een oude, houten vloer, zorg er dan voor dat deze eerst verwijderd is.  Hierdoor wordt de kruipruimte zichtbaar, die gevuld dient te worden met vulzand. Het vulzand moet goed aangestampt worden en er moet een folielaag overheen komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat het water uit het beton niet weg zal zakken in het vulzand. Ook dient u een krimpnet aan te brengen, waardoor het beton niet gaat krimpen als het droogt. Hierdoor wordt de vloer sterk en stevig.

Leidingen kunnen gewoon worden ingestort in de betonvloer, maar pak ze wel goed in met PVC. Leidingen van de CV en waterleidingen mogen overigens niet worden ingestort! Deze kunnen het beste in een mantelbuis geplaatst worden. Het is daarnaast handig om een plattegrond of foto te maken van de leidingen, zodat ze later makkelijk gevonden kunnen worden.

De betonvloer storten

Als al het voorbereidende werk is uitgevoerd, is het tijd om de betonvloer te storten. De betonlaag die u maakt, moet een minimale dikte hebben van acht centimeter. Dit is belangrijk, omdat de dikte de sterkte van de betonnen vloer bepaalt. Het beton moet evenredig verdeeld worden over de vloer. Hiervoor kunt u een afrijlat gebruiken. De eerste drie dagen na het betonvloer storten, mag er niet op de vloer gelopen worden. De vloer zelf heeft minimaal veertien dagen nodig om helemaal op te drogen.

Betonvloer storten met een kleine betonpomp

Met een kleine betonpomp kunt u zeer nauwkeurig een betonnen vloer storten. Een kleine betonpomp is dé oplossing voor het storten van beton op moeilijk bereikbare plaatsen. Ten opzichte van een grote betonpomp heeft de kleine betonpomp minder vermogen waardoor u beter kunt doseren. Tevens heeft de kleine betonpomp een smalle slang waarmee u nauwkeurig beton kunt storten op moeilijk bereikbare plekken.De betonpomp doet het werk voor u, waardoor de fysieke belasting tot het minimum wordt beperkt. Met een kleine betonpomp is het storten van een betonvloer een fluitje van een cent.

Zelf een betonvloer storten?

Wilt u zelf een betonvloer storten? Huur dan een betonpomp bij Boogaart Betonpompen. Op basis van uw wensen kunnen wij een passende offerte samenstellen. Neem gerust contact met ons op, zodat wij u kunnen informeren over betonvloer storten.