Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/betonpomp/domains/minibetonpomp.nl/public_html/cmsPrivate/core/Vendors/Smarty/Smarty.class.php on line 742

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/betonpomp/domains/minibetonpomp.nl/public_html/cmsPrivate/core/Vendors/Smarty/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 52
Soorten beton - Kleine betonpomp huren? Betonpompen met hoge prestaties

Soorten beton

We kunnen inmiddels honderden varianten samenstellen voor verschillende soorten beton, de mogelijkheden zijn eindeloos. De varianten die we goed kunnen verpompen met de mini betonpomp staan hieronder beschreven.

Beton C20/25

Voor de stevigheid van vloeren en funderingen is het belangrijk om de juiste beton te gebruiken. De aannemer of bouwbegeleider geeft hierin advies. Afhankelijk van de druksterkte wordt de beton onderverdeeld in sterkteklassen. De sterkteklasse die we in de praktijk het meest gebruiken is C20/25. Denk hierbij voornamelijk aan vloeren en funderingen.

Onderwaterbeton/Colloidaal beton

Deze beton ontmengt niet onder water of in water. Deze beton is verkrijgbaar in verschillende structuren en wordt onder andere gebruikt voor het versterken van kademuren, bermversterking, tunneltoeritten, funderingen van parkeergarages enz.

Zelfverdichtende beton

Met deze betonsoort kun je beton storten op plekken waar de beton niet of moeilijk getrild kan worden. Denk hierbij aan plekken waar de wapeningsdichtheid erg groot is of op moeilijk bereikbare plaatsen zoals wanden of uitsparingen.

Staalvezelbeton

In deze beton worden staalvezels toegevoegd tijdens het mengen op de betoncentrale. De vezels zijn in de meeste gevallen klein en dun.

Vloeistofdichte beton

Om het indringen van milieuverontreinigende stoffen tegen te gaan en te voorkomen dat de bodem vervuilt raakt kun je kiezen voor vloeistofdichte beton. Betonvloeren van vloeistofdichte beton zie je regelmatig bij werkplaatsen, tankstations, afvalverwerkingsbedrijven, chemische industrie, mestopslag veehouderij enz. VloeistofdichtebBeton is uitermate geschikt voor dit soort toepassingen omdat het sterk en duurzaam is en voldoet aan de strenge eisen die de overheid stelt.

Printbeton

Deze betonsoort wordt ook wel stempelbeton genoemd. Dit is beton dat allerlei natuursteen zoals leisteen, flagstones, baksteen of zelfs hout imiteert. Je kunt het toepassen voor opritten, zwembaden, terrassen enz. Printbeton voegt textuur, patroon en kleur toe aan beton.

Spuitbeton

Deze betonsoort heeft een grote dichtheid en hecht goed aan de ondergrond. Het is een vloeibare, natte betonsoort. Spuitbeton kan op twee manieren worden opgespoten: in een droge of natte variant. Bij de droge variant wordt het water aan het einde van de slang toegevoegd. Bij de natte manier wordt het cement van tevoren al gemengd met water. Het aanbrengen van spuitbeton dient te gebeuren door specialisten. Belangrijk is dat de hoek en de druk waarmee gespoten wordt goed in de gaten wordt gehouden. Mini Betonpomp heeft de afgelopen jaren regelmatig spuitbetonklussen uitgevoerd op de “natte manier” met veel succes. Denk hierbij aan verschillende skatebanen, opspuiten van tunnelwanden, dierenverblijven, rotspartijen enz.

Beton laten storten?

Wilt u beton laten storten? Zoals u begrijpt zijn de mogelijkheden voor het verpompen van beton eindeloos. Weet u niet zeker welke betonsoort u nodig heeft voor uw betonstort? Omschrijf dan uw probleem of toepassing in het offerteformulier, dan doen wij u passend voorstel. Advies is uiteraard gratis, net als de offerte.