Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/betonpomp/domains/minibetonpomp.nl/public_html/cmsPrivate/core/Vendors/Smarty/Smarty.class.php on line 742

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/betonpomp/domains/minibetonpomp.nl/public_html/cmsPrivate/core/Vendors/Smarty/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 52
Nieuwsberichten - Kleine betonpomp huren? Betonpompen met hoge prestaties

Nieuwsberichten

Proef met verpompen magnetiet succesvol

Boogaart Betonpompen heeft in samenwerking met van Oord succesvol de onderzoeksfase met betrekking tot het verpompen van magnetiet afgerond.

Nadat door van Oord een geschikte drager was gevonden om zuiver ijzererts te verpompen volgde de verhouding en samenstelling van het mengsel. Na een aantal weken van research is in samenwerking met de onderzoeksafdeling van van Oord en de technologen van Boogaart Betonpompen de ideale afstelling van het mengsel vastgesteld.

Magnetiet komt vrij in de natuur voor, oa in lava gesteente. Het is een sterk magnetisch materiaal en heeft in plastische toestand een soortenlijkgewicht van meer dan 3 ton per kuub. Het uitzonderlijk hoge gewicht vormde de uitdaging om een verpompbaar mengsel te verkrijgen. Ontmenging door bezinking veroorzaakt namelijk blokkades.

Succesvol hebben de ingenieurs van beide ondernemingen de kennis op het gebied van betonpompen gecombineerd met de expertise op het gebied van reologie en het hydraulisch transporteren van vaste stoffen.

Aan de hand van de opgedane kennis zal nu een industriepomp worden toegepast om magnetiet in grote volumes te verpompen.

Beton storten vanaf wagon op Utrecht CS

In opdracht van ProRail worden op het centraal station in Utrecht duurzame perronoverkappingen gebouwd. Dit worden overkappingen met geïntegreerde zonnepanelen.

Storten beton fundatie overkapping CS Utrecht

Het perron wordt tijdens de bouwwerkzaamheden gewoon gebruikt.  Er mag voor de reizigers geen enkele overlast zijn. Om stagnatie en de impact op het spoorverkeer zoveel mogelijk te beperken worden de stort werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd. Aangezien groot materieel het perron niet kan bereiken is het perron is alleen te benaderen via het spoor. Om de stort werkzaamheden toch uit te voeren is de betonpomp alsook een stationaire betonmixer op een wagon geladen.

Boogaart Betonpompen beschikt over de benodigde kwalificaties en certificaten om deze werkzaamheden uit te voeren. Op logistiek gebied een huzarenstukje! Het centraal station van Utrecht is een van de drukstespoorweg tracés. Door de verschillende tijdkritische factoren dient alles perfect op elkaar te worden afgestemd. Maar niet alles kan worden voorbereid! Zo is het van te voren het tijdspad voor goederentransport over het spoor nauwelijks exact in te schatten. Stagnaties zijn reëel en er dient terdege rekening mee worden gehouden. Doordat er aan het spoor zelf ook gewerkt werd waren er zelf speciale procedures benodigd om gecontroleerd door rode seinen te rijden. Desondanks zijn de werkzaamheden succesvol afgerond.

Minibetonpomp stort naden IKEA

Boogaart Betonpomp heeft wederom een knap staaltje werk verricht. Meer dan 38.000 m² kelk naden zijn binnen 12 weken vol gestort met beton. Dit is meer dan 750 m³ beton.

IKEA is op meerdere locaties in Nederland aan het uit breiden. Zo ook de IKEA locatie in Son, nabij Eindhoven. Een geheel nieuwe parkeergarage van 4 verdiepingen is daar binnen korte tijd verrezen.

Boogaart Betonpompen heeft met behulp van de minibetonpomp de naden tussen de kanaalplaatvloeren gevuld met beton. Aangezien er aanvankelijk met 2 kranen werd gebouwd, lag de bouwsnelheid hoog. Er zijn dagen geweest dat er meer dan 3600 m² vloer per dag werd gestort.

Uniek: Naden vullen dak onder 45 graden

Boogaart Betonpompen heeft opnieuw een sterk staaltje werk laten zien door het dak van de bredeschool “De Kariboe” in Heemskerk te storten. Hier moesten we naden vullen.

Het schuine dak van de school wordt voorzien van gras en mos en verkrijgt daardoor een groen aanzien. 

Boogaart Betonpompen stort dakvloer school Kariboe

Doordat er vegetatie gaat groeien op het dak zijn de dakhellingen gemaakt van kanaalplaten. De naden tussen de kanaalplaatvloeren, ook wel langsnaden of kelknaden genoemd, kunnen niet gestort worden door middel van een kubel. De kubel zou simpel weg te hoog boven het dak hangen en de beton die naast de naad gestort wordt zou direct afglijden langs het dak naar beneden. Ook het inzetten van een grote betonpomp zou leiden tot hetzelfde probleem: De beton kan niet direct in de naad worden gedoseerd en glijdt hierdoor naar beneden.

De pomp naast de school opgesteld

SP architecten uit Waddinxveen vond ons op het internet en beval ons aan bij de aannemer. En met succes! Door de steile hoek van de kanaalplaten is het noodzakelijk de betonslang in de naad te houden, om te voorkomen dat de beton wegloopt. Hierdoor zijn de langsnaden min of meer geïnjecteerd met beton. Al met al een geslaagd speciaal project waar we met trots op terug kijken!

Bovenbeek gestort mbv kleine betonpomp

In Rotterdam is gestart met de bouw van plan ‘Bovenbeek’. Het project wordt gerealiseerd door Roosdom Tijhuis. Het betreft in de eerste fase 22 eensgezinswoningen en 10 patiobungalows. Met behulp van de kleine betonpomp zijn alle voegen en naden tussen de beganegrond vloeren gestort.

Kleine Betonpomp stort woningen voor wijk Bovendonk in Rotterdam

Het storten van beton in de langsnaden van de betonplaten is altijd een intensief karwei. Traditioneel worden deze naden gestort met een kubel. Het inhuren van deze aanhangerpomp heeft echter meerwaarde boven de huur van een hijskraan. De beton dosering van de aanhangerpomp is nauwkeuriger dan het storten van beton met de kubel. Er wordt gebruik gemaakt van slangen van 40 of 50 mm. Ook prijstechnisch is het storten van beton aantrekkelijker met de kleine betonpomp.